music

Saturday, 22 December 2012

1
Komen

Giveaway : Blog Aku AWESOME!



Blog saya awesome sebab dia cool biru gitu coolkan,kan? kau ada?
haha.. tgk nama blog aku pun awesome kan haha...dan blog ni la gua bnyk join GA sebab bagi gua 
GA tuhhh cool beb! oke itu je la :)

Gua TaG:


SUKA?LIKE JER:)

Friday, 7 December 2012

0
Komen

segmen siapa paling jujur


  1. apa akan you buat kalau tiba-tiba ada budak kecik tumpahkan kuah kari kat baju paling you sayang :aku jujur yang aku tak suka marah budak-2 tapi kadang2 rasa nak marah tapi haih! tak sampai hati sebab dorang masih keci lagi.
  2. pernah tak you terkentut kuat sampai ada orang dengar :heww.. takkan nak menipu un... pernah kot tak  sengaja maybe tak tahan  *malu saya*
  3. pernah tak you korek hidung tiba tiba ada orang perasan : ada kot rasa nya... kalau nampak pun diaorang apa kesah nak sikit keww  hehe gurau..
  4. bila kali terakhir you menangis ? sertakan bila masanya tu dan sebab apa :4/12/2012 pasal aku rindu seorang budk ni dia tak call aku pun dekat 5 bulan aku tunggu :'( 
  5. mase kecik kecik , ape budak budak sebaye you selalu ejek you : ok aku jujur nama aku Haziqah Halil  tapi kawan -2 aku ni  how ar u... dorang tukar kan bukit jalil asalkan kat dalam teks ada perkataan bukit jalil memang sah2 dorang sebutkan kuat  skakit hati tapi tetap sabar :)
  6. berapa berat badan you sekarang :ergh!! malunya nak cakap  51 kg hehe.. berat juga aku ni ...
  7. ape you akan buat kalau you tengah marah gilaa : bila aku marah aku dengar lagu yang aku suka dan ingatkan kenangan manis aku dengan crush aku hehehe..
  8. matapelajaran paling k.o masa sekolah : English laa paling aku k.o benci betul tapi nasib baik cikgu practical aku ni mcm mendorong aku belajar English dan dia pon ada lah tolong2 aku gak.tapi sekarang aku tak tahu aku k.o apa? hehe..
  9. adakah you pernah bergaduh masa sekolah dulu sampai bertekak memaki mengherdik musuh you . ceritakan :ada3 tapi dah baik da  aku da anggap  dia macam bestfriend aku ,  dia langsung xde semngt dia pegang dan peluk laki aku apa lagi maki la dia erghh!!
  10. orang pertama you jatuh hati masa sekolah rendah dan mase darjah berapa(tak perlu letak nama) :aku jatuh cinta kali pertama masa darjah 5 ... memang sweet gila time tuhh aku gaduh3 ngn dia... haha..
  11. you pertama kali couple masa umur berapa : masa darjah 6  tapi macam tak cay dia nak couple ngn aku but aku rasa dia hensem dan ramai peminat.
  12. berapa lame you penah kapel dgn seseorang dan tahun bila : tak lebih tahun la dalam 6bulan hehe.. tapi tak sorang pon tahu lepas putus baru lah ada orng yg tahu... tahun 2011
  13. last you putus sebab apa :sebab dia curang dengan aku masa aku nampak dia  cm komen bnyk2 gmbar perempuan benci betul lelaki macam ni.
  14. adakah you pernah buat your mother menangis dan kenapa :tak pernah sekali pung... ketawa ada lah hehe....
  15. bila dok sorang sorang , ape mesti you buat : dengar lagu ,sms dengan kawan  dan cari gaduh ngn kawan aku dekat handphone teruja seyh!
  16. keputusan upsr you : 1A3B!C korang mesti tahu kan apa yg C tu jangan buat tak tahu atas ada jawapnnya...
  17. you nak kawen masa umur berapa dan kenapa :25 tahun,sebab aku malas nak menyusahkan mak bapak aku  dan sebab teringin nak dapat baby comel hehe..*menggatal sudah*
  18. you selalu berangan tentang ape : tentang aku akan couple dengan crush aku eceh3 tak menahan ...
  19. perkara yang you paling tak suka tapi ia selalu berlaku dalam hidup you : bila aku mintak maaf kat someone ingtkan da maafkan tapi lupanya makin heboh malunya aku  subahanallah!
  20. perkara paling you suka tapi pernah berlaku sekali je dalam hidup you : bila dapat pergi sama2 kat library dengan crush ...
  21. blogger yang paling you suka dan sebab ape you suka dia :http://hopepfloveme.blogspot.com  ,sebab blog dia  comel argh! hehe...tapi ade  blog2 yg comel lagi  cuma aku je tak nampak kott..
  22. sesuatu yang you tak suka bila blogwalking :bila tengok ayat orang tuh macam memaki benci arr...
  23. mase tahun bila you pertama kali buat facebook dan apa yang buat you terasa nak buat facebook :2010 aku jeles tengok kak aku dengan kawan2 aku ada facebook hehe..
  24. you selalu bangun tidur pukul berapa : 6:50 kadang 2 lewat gila arr.... doakan aku bagun kol 6 setiap pagi hehe...
  25. kritikan terhadap blog saya : comel,cantik ,suka tanya soalan pelik2 dan soalan blog ni boleh menguji minda aku lahh dahsyat3 ! first time jumpa soalan macam ni...

Saya Tag : Wanie


SUKA?LIKE JER:)

Sunday, 2 December 2012

0
Komen

Segment by NZ: I Tanya U Jawab

Click  this banner if u want to join :)

The questions:
  1. Your nickname:Ikah
  2. Do you wish you had another name? If yes, what is it? :Kim
  3. Your girl best friend:Diana,Mas and Ain
  4. Your guy best friend:Eelzaf,Shamsul,Aiman,Atikah and Izzah
  5. Your favourite food:Rice Chicken,McD,KFC And Buger Ayer Keroh
  6. Your favourite drink:Milo,Ribena
  7. The one thing you always bring everywhere you go:My Phone
  8. Your current favourite song:Aku suka dia,cuba teka,dejavu ,payphone,hati ini
  9. Your favourite singer:Shila,Tasha Manshahar,Najwa,Ainan,Maroon 5 ,1Direction
  10. Your birthday:10/9/1999
  11. The last person you texted or texted you:Diana
  12. What does the text say?:aah senng je kan?
  13. Someone you wish to see right now:Nurul Hakimin
  14. Someone you want to apologize to:Musfirah,Julia,Hakimin and Syahirah
  15. Someone you miss:Nurul Hakimin and all my friend 1B
  16. What time did you wake up this morning? :searching internet
  17. How great your life is in 2012 so far?:I get many gift and many people wish me on         my birthday.
  18. Do you have a pet? If yes what is it and what is the weirdest thing it has ever done? : cat,it favourite food is chickpea.
  19. Where would you have your honeymoon? :England.
  20. Do you regret anything from your past? :Yes!
  21. If you could have one superpower, what would it be? :Idon'tthink so because  only god have super power.
  22. What is your status? (Single/Taken/Married/Divorced?What?):Single
  23. Are you in love? If yes, have you told the person how you feel?:I love you and I love you from the heart not the looks.
  24. The thing you hate the most:when people insult me.
  25. The type of people you hate the most:secret
  26. The last gift a person gave you:Diana
  27. What is your favourite color?:Red,Purple,Black,White,Blue,Pink.
  28. Would you take your ex back?:No way!
  29. Something you can't live without:My Family,Friends,Teacher
  30. Do you like this segment?:Of cause I like :)

I Love This Segmen

SUKA?LIKE JER:)

1
Komen

Segmen: GA Akhir Tahun by Miera & kakYong


aku nak join giveaway ni sebab nampak macam seronok je...
lagipun minggu cuti cam ni sangat2 la bosan...
baik aku join GA ni...lagipun nampak macam menarik dan mencabar...
sebab 2 orang je pemenang... aku pun nak tahu apa keseronokkan kalau  menang dalam
GA ni sebab minggu ni dan minggu lepas baru first time...
aku join mcm2 GA... itulah sebab-2 aku join ... :)






SUKA?LIKE JER:)

2
Komen

Nabila Medan's Giveaway


Syarat Penyertaan Nabila Medan's Giveaway
Blogger yang duduk di Malaysia sahaja. 
1.Follow blog nabila ini
2.Buat satu entri berkenaan giveaway ini beserta
- Banner giveaway dan linkkan ke sini
- Tag 2 orang rakan blogger anda dan pastikan mereka tahu
3.Follow dan like semua sponsor *amaran tegas!*
4.Tinggalkan link entri not your link blog di kotak komen
5.Sebarang perubahan akan diberitahu kelak


Hadiah-Hadiah Nabila Medan's Giveaway
Rilakumma Cute Keychain X 3 , Domokun Purse X 1 , Cute Note Pad X 2 , Rilakumma Wood Clip X 1 , 
1 Set Handmade Card X 1 , Topup RM30 X 1 , Topup RM5 X 2 , Topup RM5 X 1 , Topup RM10 X 3 , 
Cute Doodle X 4 , Topup RM5 X 2 , Topup RM20 X 1 , Topup RM20 X 1

Tag: Hazirah |  Diana
Nak Join?Klik Sini





SUKA?LIKE JER:)

Friday, 30 November 2012

0
Komen

Mini Gempak Giveaway by Mibz,Amercorner,EzzatieBrahim

 jom join give way ni sumpah seronok hadiah dia menarik gila!kot...
esok hari last baik cepat2 belom habis masa lgi ...ni...
 kalau nak join click je banner tu senang ke susah senangkan? huhu..
so click la apa lagi..


SUKA?LIKE JER:)

4
Komen

SEGEMN : Jom Godek-godek Follower

Ini segmen jom godek2 follower sangat best cuba2 !
rugi tak cuba bukannya susah sng just try..
 n simpan pengalaman yg kita pernah masuk segmen cm gini :D
kalau nak join just click the banner
my follower:
saya nak lagi 24 follower...

SUKA?LIKE JER:)

5
Komen

Segmen: Memori 2012 Terpahat di Ingatan


kenangan terindah yg masih terpahat dekat hati aku ni bila 
tiba  hari jadi aku biasa nya mesti cuti dan bulan ramdhan jadi tak boleh nk  buat... 
jadi tahun ni birthday aku hari isnin sumpah happy gila...susah nak lupakan...
sebab tahun ni aku macam rapat2 dengan budak2 sekolah....dripada tahun lepas diam je...
jadi bila tiba  hari jadi aku ramai ucapkan hari jadi ,ada yg buat lawak ,ada yg bagi hadiah kat aku so aku rasa cm seronok  berbanding dulu  yg best tu cikgu2 aku semua wish,yg best nya akak aku beli kan aku ice watch aku minat gila warna kegemaran aku lak tuhh kan :D ...and domo geram juga hadiah birthday gak...

domo tu kita sayang..

Jam tuhh..harga dia RM100 thnks for my sis ..


ini lah kenangan yang masih terpahat dekat ingatan... dan korang jangan  lupa join segmen  Memori 2012 Terpahat di Ingatan ... just click the banner only... thank you..



SUKA?LIKE JER:)

0
Komen

Year End Giveaway 2012

Asssalammualaiku,Hye...
aku join  giveaway ni sebab aku nk tahu maksud alya jane dia kata
"seriously aku ckp tint avon tu nice ok aku suka pakai untuk pergi kelas. and perfume dia seriously wangi. lembut2 je. tak rugi kalau join giveaway ni sebab hadiah lumayan."
saya teringin nak rasa apa yg dia rasa bila dia cakap cm tuh cm best jer... so jom ramai2 join give away ni just click here!

Mas Suraya | Diana | Aziani

SUKA?LIKE JER:)

Monday, 26 November 2012

0
Komen

cerita aku,kau dengar okeyh?

asalammualaikum,
aku nk citer ni..dulu aku aku ni adalah juga rapat ngn ustazah ..
ustazah kot...tapi otak aku ni dulu lembap sikit ...tapi sekarang da laju eceh3..
dulu  dorang kata ustazah tu rapat ngn aku tpi aku kata manade mcm biasa je...
aku rasa langsung xrpt... dulu dia kenal aku masa aku bru masuk ..dia rpt gila
babeng ngn aku...dia suka sngd puji aku... mkin lama makin rapat hbis je drjh2...
dia dah x ajar aku sumpah aku ada perasaan sedih time tuh... tpi bila jumpa aku..
mesti dia ingd nma aku hbis je sekolah akak aku suka amik aku lmbt ...
so time tu lak ujan n kitaorng xde kereta just naik motor ..aku tunggu sorang2 je...
sumpah takut time tu aku tunggu at padang...hujan dah terlampau lebat kelam kabut aku lari dekat taman permainan tu ada terowong kecik so aku masuk... pstu lepas ujan berhenti aku nmpk kak aku...aku panggil dia tak dengar aku kejar dia smpi kat sekolah pstu aku jerit nma kak aku kuat2  pstu dia xdengar pstu aku mencangkong nngis... pstu ustazah tu nampak dia kata heii ! tuh haziqah kan?!  pstu ustazah  lain nampak dia pnggil kak aku kuat2 dia dgar... lepas je setahun aku drjh 4 dia tak ajar dia jumpa aku balik masa darjah 5 mcm tak percaya..dia ajar aku time2 aku cm dewasa sikit suka mengelamun haha... tpi tk selalu.. dia bukak lagu dia suruh aku hayati tpi kawan aku asik cocok2 aku...sejak tuh ustazah suh kitaorng tukar tmpt ngn laki :'( stu kelas kena...yg aku pelik sngd ustazah ni suka sngd tgk aku dengan sorng budk lki ni...sbb kitaorng suka gduh...pstu ustazah tuh tukar kan tempat aku dengan dia ya allah geram je aku time tu... ustazah tu kata jgn la gaduh nnty suka2 mcm mne? aku kata x nk laaa... tpi yg best laa...aku ingd kenngan aku ngn dia rebut2 lngsir,gaduh2,bila dia sedih aku lak yg nk nngis haha....lwknnya! k mls nk citer psl budak lki tuh...duduk ngn dia huru 2 jee... tpi ustazah tu suka sngd puji aku.. huhu smpi aku seronok betul beljr ngn dia... ada satu hri tu dia tnya stu kelas soalan apatah semua xpat jwp... stu kelas kena rotan semua takut main tolak2... pstu aku kata kat hty aku x pe la aku first ,akuredha salah aku juga tak dengar  ustazah tu terpnjt gila aku kena dia kata haziqah awak baik saya syg awak tak smpi hty nk pukul tpi aku hulur tngn sebab aku rasa tk adil kalau aku tak kena n aku hulur tngn ya allah! betul2 time 2 mcm nk nngis dia pukul pelahan gila tangan aku tak rse sakit... bnyk lgi kenangan aku ngn ustazah tu tpi malas nk citer panjang lebar... pstu hari terakhir aku jumpa dia rasa nk nngis sebab aku nk pindah... dia tnya aku mcm3 soalan ..mcm nknngis pon ade tpi nk wat macam ner da takdirkan..terimalah..n masa masuk sekolah thun bru dia pun da ade anak murid yg lebih baik dri aku alhamdulilah.. ;)  okeyh la bye ni je aku nk citer sedih lak nk citer..

SUKA?LIKE JER:)

Tuesday, 15 May 2012

0
Komen

Teruja! selamat hari guru...

tadikan hari guru kat sekolah tadi aku boring sangat bebelum aku nak bagi hadiah kat cikgu hakimin aku pergi bilik displin nak wish cikgu3  n terutama cikgu hakimin...masa ciikgu keluar bilik mesyurat akupun kluar bilik displin lps wish ...mcm tahu3 jer ....pastu aq terus bgi cikgu hadiah aku nk salam  cikgu tetibe jer cikgu tarik aq terus pluk  aq n cium aq ...teruja pon ada...pstu time ckgu nk pluk aq tu aq tkut sngd aq jtuh aq pegang blkng bdn cikgu...heww...pstu cikgu izzati angkt gmbr aq dgn ckgu hakimin...haha lwk gila aq da ckp aq x mou cikgu pkse jugk... mlu aq  semua orng lalu.... :P ajk diana... diana kte x mo...ergh...mlu la beb! tpi aq tetp teruja... :) btw thanks cikgu ucpkn ucpn untuk kls 1b ...kita orng pon syng cikgu jugk.. love u too cikgu...

SUKA?LIKE JER:)

Monday, 14 May 2012

0
Komen

Bila?

Bila aku ingat kesah  silam kita bersama aku rasa sedih,terharu dengan sikap kau ... tapi sekarang kau dah tak macam dulu lagi sekarang kau dah berubah yang teramat -  amat...dari aku sukakau kini menajadi beanci maafkan aku kerana aku terpaksa benci kau.. sebab aku tak nak babitkan diri kau dengan ex gf kau dulu... nanti mesti dorang kataaku yang menimbulkan masalah kau padahal aku ingin menyelesaikan masalah korang semua bukan menimbulkan masalah.. aku mengaku memang aku suka kau tapi tak semestinnya aku suka kau bermakna aku jatuh cinta sangat kat kau... sebab aku tahu kau pernah dah berpunya... aku sedih sangat sebab dorang kata aku suka kau dan aku telah hancur kaan  hati  ex gf... memang aku nak couple dengan kau tapi kau mesti dah berpunya...lagipun aku rasa aku tak sesuai untuk  kau aku akan lepaskan kau kepada sapa-siapa yang sesuai untuk kau.. kalau allah dah tentu kau dan aku ...atau orang lain syukuralhamdulilah.... semoga allah tetap kan jodoh kau yang terbaik aku sebagai kawan kau aku sentiasa doa kan kau... sebab aku sayang kau sebagai kawan aku beb! ... so jangan salah sangka pulak ... maafkan aku kalau kau masih terasa tersinggung dengan sikap aku maafkan aku kawan!

Assalammualaikum ....

SUKA?LIKE JER:)

Tuesday, 24 January 2012

0
Komen

Perasaan rindu x hilang ‎(。❤‿❤。)

assalammualaikum!!
 aku nk tnya  kowng aku ni pelupa kawan ke?
eh!!! sapa ckp yer 2 sori ar.... aku tetap sayangkan
kawan aku walaupun downg jawh bak kata owng
"Jauh Dimata Dekat Dihati"
owang selalu nya kata bila kita da sayang owng 2 sngt2
 kita x leyh lepas kan dia tpi kerana terpakasa ...terpakasala
kita lepas kan aku tetap x snggup lepaskan kawan 2 n  owng yg aku sayang
kerana terpaksa aku terpaksa melepas kan mereka aku jnji aku x kan lupakan mereka
walaupon mereka jauh dri aku aku tetap  sayang,,cinta dan mcm2....aku mintak 2
supaya x berlaku perkara kawan lupa kawan amin.... aku hrp dowang berjya..
Do The Best Friends...
Aku Tetap sayang kowng ...kowang tetap kawan terbaik aku ...yg pernah aq jumpa..
i luv u frewnz...will do the best  for yours ...parents, frewnz teacher and also owng yg didik kita
ingt yerp....i luv  u all

SUKA?LIKE JER:)

Sunday, 15 January 2012

0
Komen

Kesedihan

Aku Sayang Orang Yg Aku Sayangi ...
Hanya Allah Yg Tahu Betapa PedihNya ...Perasaan Ini ...
Ya Allah perasaan ku ini hanya boleh di lepas kan di blogger ini ya allah kalau nk harap kan
owng lain semua x bleyh  dipercayai ya allah tolong la  beri pertunjuk kat hamba mu ini ya allah ..
tolong la....aku... kenapa ari ni aku rasa mcm x de mood 
hanya dia sorang jer yg boleyhberi aku mood,,, ya allah aku berhimpun pada mu.....untk memakbulkan doa  ku  ini... :'( sesiapa yg membaca blog saya ....saya arp kowang semua  doa kan saya walaupon saya x beritahu nama saya.(... :
  Aku  dalam Kesedihan

Aku Rela Menghaddapi Istilah ini

                   aku  hanya mampu berdoa kepada allah

SUKA?LIKE JER:)

Friday, 13 January 2012

0
Komen

Aku Dan Dia

setiap  kali aq chat ngn dia mesti dia x bls dia dah lain sngt hati aku rasa pedih dah 2 thun aku x jmpe dia aq rindu sngt kat dia dia lain semenjak aku poinda dri sklh 2 aku rasa aku ni mcmm  x berguna  bbut dia lagi dia la....orng yg pling baik yg penanh aq jmpa..... tpi bila time kasi sms ,chat mesti dia x bls.... bila time orng lain msty bls.....skit hati ku ni....pedih nya..... xthn btolll ada ke aku ni x berguna buat dia lgi tpi aq x kesah aslkan dia bhgia...ini semua bukn bab cinta ....tpi kasih sayng...aq lngsung x fhm knpa dia asyik x bls message aku....kot2 aku ada wat kesalahan kot...klu aku de wat kesalahan tolong la maaf kn aq sngt  syng kan kaw.....mcm  .....ummi ku sendiri ... 
good luck okey!!

SUKA?LIKE JER:)

script src='http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.3/jquery.min.js' type='text/javascript'/>